Päris uskumatu, et mõni asi võib võtta poolteist aastat või isegi natuke rohkem, aga nii juhtus.
Kunagi ammu lubasin teha ka kokkuvõtva postituse sellest, kui palju minu brekusaaga maksma läks ja lubadus on ju lubadus, mis sest, et selle täitmiseks aega oodatust märksa rohkem kulus, kui arvasin. Vabanduseks ei olegi mul tegelikult õigupoolest midagi öelda – esmalt oli kiire, siis ilmselt mõtlesin, et aega on, siis ei sattunud siia mõnda aega ja läks meelest, siis lõpetas töötamise meil, mida siia sisselogimiseks kasutasin ja parool läks ka meelest ja nüüd nägin, et teises brauseris on see salvestunud 🙂 Nii et saan oma postituse ikkagi ära tehtud.
Taustast siis meeldetuletuseks nii palju, et sain breketid 2014. aastal märtsikuus, kandsin neid aasta ja üheksa kuud ning need eemaldati 2015. aasta detsembris. Kogu muu protsess on blogis jäädvustatud, nii et muudele küsimustele peaks sealt vastused saama.
Aga hinnast! Alljärgnevas tabelis on toodud vist enam-vähem kõik kulutused, mida kandsin – loodetavasti jääb see tabel kenasti näha ja ei nihku paigast.

Konsultatsioon, patsiendi uurimine, raviplaani koostamine 22 eurot. Kuna minust sai Maxilla püsiklient, siis tegin ka kleindikaardi, et edaspidi soodustust saada. Kaart maksis 13 eurot ja hakkas kehtima kohe. Visiit kokku seega 35 eurot, millest maha 5%. Kokku 33.75
Koljukülgülesvõte, jäljendite tegemine, 92.15 eurot
Breketite kleepimine ülakaarele (Damon Clear kuuel hambal) 765.51 eurot
Hammaste kontroll ja traadi vahetamine ülakaarel 33.25 eurot
Breketite kleepimine alakaarele 656.26 eurot
Üla- ja alakaarel traadivahetus 66.50 eurot
Üla- ja alakaarel traadivahetus 66.50 eurot
Kaare aktiveerimine, brektsüsteemi kontroll, ligatuuride aktiveerimine, kummisikutute asetamine 71.25 eurot
Aktiveerimine, uus kaar, sikutid 71.25 eurot
Aktiveerimine, uus kaar, sikutid 71.25 eurot
Kahe kaare aktiveerimine, kummisikutid 66.50 eurot
Aktiveerimine kahel kaarel 57 eurot
Aktiveerimine kahel kaarel 57 eurot
Aktiveerimine kahel kaarel 57 eurot
Breketite eemaldamine, hammaste puhastamine, püsiv retainer, Essix retainer 512 eurot

Nii et kokku läks 2677 eurot.

Nüüd poolteist aastat pärast brekude eemaldamist olen endiselt tehtud otsusega väga rahul – just hiljuti jaanipäeva pilte vaadates märkasin, et naeratan igal pildil 🙂

Mõned näited 🙂
profiilikas

BeautyPlus_20170623184039_save

Rabamatk

Nüüd on aga uus mure platsis – kuna ma olen hirmus suur teejooja, siis on see muutnud hambad natuke …  kollakaks ja hea meelega tahaks tooni natuke valgemaks saada? Milline meetod selleks kõige tõhusam võiks olla? Anyone?

Tervitades
Maria